keskiviikko 19. marraskuuta 2008

17 kaunista Eppua

Tässä on viiisi Eppua, viisi kaunista heppua...


Jos tämä olisi lehtijuttu teksti alkaisi varmaan jotenkin näin: Suomalaisen rockin epäjumala/dinosaurus/? Eppu Normaali julkaisee käynnissä olevan kiertueensa kaikki keikat virallisina keikkataltiointeina. Jokainen 17 keikasta saa levymuotonsa vielä ennen joulua.

Tähän toiseen kappaleeseen tulisi sitten varmaan jotain höpöhöpöä yhtyeen menneestä punk-suuruudesta ja yli miljoonan levyn myynnistä ja siitä kuinka Syrjät&co. ovat soitelleet suomalaisen miehen (ja miksei naisenkin) syvimmän sielun e-kieliä jo yli 30 vuoden ajan...

---

Koska tämä ei ole lehtijuttu, tyydyn wanhana Eppu-diggarina toteamaan, että ajatus sinänsä on hyvä ja aiheuttaa allekirjoittaneessa A) tiettyä painetta vääntäytyä keikalle (lähin maasto tosin on joku porilainen kuppila, joten taitaa jäädä menemättä. Matka ei ole ongelma vaan kaupunki) tai B) hankkia valikoidut äänitteet itselleen.

Kallistun kiistatta jälkimmäiseen vaihtoehtoon. Periaatteessahan jokainen noista olisi kiinnostava hankinta ja antaisi bändillekin mahdollisuuden rakentaa varsin maukkaita settejä fanien iloksi. Mutta käytyäni scouttaamassa parin ekan keikan settilistan Eppujen sivuilta, havaitsen tietyn ongelman. Seteissä ei ole tarpeeksi vaihtuvuutta, ainakaan vielä. Eppujenkin katalogista löytyisi reilusti enempään vaihtelua kun 3-4 biisiä per ilta. On sekin toki enemmän kuin joillain muilla bändeillä.

Seuraamme (tai ainakin minä seuraan) kuitenkin mielenkiinnolla kiertueen etenemistä. Joka tapauksessa kyseessä on Suomen oloissa mielenkiintoinen pelinavaus keskikaistan kautta. Toivottavasti siitä otetaan mittavan Eppu-koneiston taholta niin paljon irti, että julkaisuista on muillekin, kuin keikkaa jälkimainingeissa fiilisteleville, iloa.

Ei kommentteja: