torstai 13. maaliskuuta 2008

Kimi, Heikki ja ne muut

Tänä viikonloppuna kuulemma alkaa taas autolla kaartelu, jota koko Suomi on kuumeisesti odottanut pitkän ja kylmän talven. Eli Kimi, Heikki ja ne parikymmentä muuta ajavat taas kilpaa.

Hyvin vähällä perehtymisellä voin heittää valistuneen veikkauksen siitä, että viime kauden tapaan Räikkönen ja Hamilton taistelevat mestaruudesta kiivaimmin. Henkilökohtaiset sympatiat ovat nuoren Britin puolella, mutta uskon Räikkösen silti olevan vahvemmilla. Mestaruus on luultavasti tehnyt Kimistä paremman kuskin. Ainakin hänestä huokuu ennennäkemätön tekemisen riemu, joka ei voi olla aivan huono juttu rattihommissakaan. Lisäksi Hamiltonilla on aivan erilaiset paineet niskassaan ja yleensä toinen kausi on muutenkin hankala.

Kahden ylivertaisen tallin kakkoskuljettajien suhteen luotan enemmän Massaan kuin Kovalaiseen. Ennen muuta Massalla on etunaan tuttu talli. Enkä muutenkaan pidä Kovalaista niin kovana kuskina kuin kotimaan lehdistö. No, ehkä H:n suoritukset osoittavat minun olevan väärässä.

Suurten tallien lisäksi tuplamestari Fernando Alonson tie epäilemättä kiinnostaa monia. Kausi, varsinkin sen alku, on espanjalaiselle tuskainen. Auton kehitystyö on pahasti kesken. Uskon, että loppukaudesta Alonso saattaa yksittäisissä kisoissa, lähinnä hitailla radoilla, haastaa kärkeä, mutta muutoin aika kulunee sijoilla 5-8.

Jottei uuden kauden alla todellisuus hämärtyisi "kaikkien aikojen F1-kauden kynnyksellä", youtube tarjoaa kuvallisen johdatuksen perusasioiden äärelle.

Ei kommentteja: