sunnuntai 2. maaliskuuta 2008

Brittityttöinvaasio levyhyllyyn

Taannoin tuli hehkutettua saapunutta kevättä. No, kuten ainakin Turussa tänään huomattiin, on kevääseen ehkä vielä hetki. Ehkä myös musiikillisesti.

Muutama päivä sitten innostuin sellaisesta parikymppisestä hypetetystä brittitytöstä kuin Adele. Ensikuulemalta ei mitenkään kauhean erityistä: ihan kivaa musiikkia, ihan kivat sanat ja ihan kiva ääni. Mutta muutaman kuuntelukerran jälkeen tässä on jotain kovin vetoavaa, vaikka en osaakaan täysin määritellä, mistä johtuu.

Youtubesta bongattua näytettä.
Tässä vielä toinen.

Mutta ei tässä vielä kaikki, kuten joskus tavattiin sanoa. Oikeasti minusta tuntuu, että kevät alkaa parin viikon päästä. Maaliskuun puolessa välissä (noin) julkaistaan nimittäin Suomessa Duffyn debyyttialbumi. Kyseessä 22-vuotias walesilaisneito, joka ehkä äkkiä ajatellen vertautuu musiikillisesti Amy Winehouseen (mutta on parempi ja ilmeisesti hieman täysipäisempi) sekä omaa kaikuja 60-luvun soulista.

Näyte 1.
Näyte2.


Niin ja Adelen levy "19" on siis saatavilla nyt. Huonomminkin rahansa voisi käyttää. Ja Lily Alleninkin kakkoslevy ilmestynee keväämmällä.

Ei kommentteja: