lauantai 26. joulukuuta 2009

Terveisiä sohvalta

Pakollisen holiday seasonin parhaita puolia on se, että silloin saa vapaasti vetelehtiä, eikä kukaan tule aukomaan päätään siitä, että pitäisi olla dynaamisen tehokas ja muuta nykyajan vaatimusten mukaista. Siis noin viikon vuodessa voi vaan olla.

Sikäli kun on luistellut itsensä kohmeeseen ulkojäillä, lukenut kaikki keskeneräiset kirjat ja kuunnellut joululahjalevyt puhki, parasta vetelehtimistä voi harrastaa sohvalla leffoja katsellen. Niin kauan kun pizzataksit kulkevat, on meikäläisen pyhät pelastettu.

Leffojen valinnassa on oltava kuitenkin tarkkana. Tai ainakin on tiedettävä, mitä haluaa. Kannattaa välttää esimerkiksi Star Wars episodi ykköstä. Erittelyä elokuvan huonoudesta 70 minuutin verran:




Tällaiset leffaarvostelut ovat hieno taiteenlaji. Toisinaan niitä katselee jopa mieluummin kuin itse leffaa. Pakolliset vetelehtimispäivät voi käyttää vaikka kahlaten nettiä läpi ja etsiä moisia. Niitä kyllä löytyy.

Yhdenlaisia arvosteluja tarjoaa vaikkapa spill.com. Kannattaa tsekata ennen kuin roudaa itsensä leffaan.

P.S. SW episodi ykkösen paras katsontatapa on muuten hankkia piraattikopio Suomenlahden takaa. Itse aikanaan näin sellaisen, missä on tekstitykset olivat kuin suoraan ilotalon vessan seinästä kopioitu. Heviä shittiä siis, mutta sai siinä nauraa. Suosittelen myös niitä fani-pohjaisia julkaisuja, joista on editoitu kaikki Jar-Jar Binks-kohtaukset pois. Ei se leffa silti yhtään selkeämmäksi muutu, mutta eipä tarvitse katsoa leffahistorian ärsyttävintä mikä-se-nyt-onkaan.

Ei kommentteja: